53.Kütüphane Haftası Kutlamaları
“53.Kütüphane Haftası” etkinlikleri münasebeti ile Üniversitemiz Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı, Sinop Valiliği, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ve Dr. Rıza Nur İl Halk Kütüphanesi ortaklığında geniş katılımlı bir program düzenlendi.
Üniversitemiz Bilimsel ve Teknolojik Araştırmalar Uygulama ve Araştırma Merkezi’nde (SÜBİTAM) gerçekleştirilen programa; Rektörümüz Prof. Dr. Nihat DALGIN, Vali Yardımcısı Adem ERGÜL, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Serap USTAOĞLU TIRIL, Genel Sekreterimiz Mehmet ATLI, Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hülya TURAN, İl Özel İdare Genel Sekreteri Mehmet DEMİRCAN, İl Kültür ve Turizm Müdürü İrfan GÖZ, Üniversitemiz Daire Başkanları, Üniversitemiz Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı Personeli, Kültür Turizm Müdürlüğü ile İl Halk Kütüphanesi Personeli ve öğrenciler katıldı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan programın açış konuşmasını yapan Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanı Yrd. Doç. Dr. Alpay TIRIL, “Kültür ve Turizm Bakanlığımız tarafından her yıl mart ayının son haftası Kütüphane Haftası olarak kutlanıyor. Bizde bu kutlamaları hafta boyunca çeşitli etkinliklerle devam ettireceğiz. Bizlere destek olan ve katkı sağlayan herkese teşekkür ediyorum” dedi.
Ardından kısa bir konuşma gerçekleştiren İl Kültür ve Turizm Müdürü İrfan GÖZ ise okumayı seven, kitaba değer veren büyük küçük herkesi Sinop Dr. Rıza Nur İl Halk Kütüphanesi’ne beklediklerini söyledi.
Son olarak konuşan Rektörümüz Prof. Dr. Nihat DALGIN, “Her ev güzeldir ama içinde kitap okunan ev daha güzeldir” sözleriyle kitabın ve okumanın önemine değindi. Konuşmaların ardından Üniversitemiz Kütüphanesi ve Dr. Rıza Nur İl Halk Kütüphanesi’nden en çok kitap alanlara teşekkür belgeleri verilirken, Üniversitemiz kütüphanesine kitap bağışında bulunanlar da ödüllendirildi.
Programda Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanı Yrd. Doç. Dr. Alpay TIRIL, “Türk Edebiyatında Sinop” konusunda konferans verdi.
Program Dr. Rıza Nur’un kitaplarından ve Sinop’ta geçmişten bugüne yayımlanan kitap, dergi ve gazetelerden oluşan serginin gezilmesi ile son buldu.