Uzman Altuğ ABUŞOĞLU, 20 Yıldır Biriktirdiği Koleksiyonunu, Kütüphanemize Bağışladı

Üniversitemiz Merkez Kütüphanesinde 6 yıldır görev yapmakta olan Uzman Altuğ ABUŞOĞLU 20 yıldır biriktirdiği Türkçe ve Yabancı Dilde Kitap, Çizgi Roman ve Film Koleksiyonundan 400’den fazla materyali Kütüphanemize bağışlamıştır.

Marvel ve DC Yayıncılığa ait yüzlerce Çizgi Roman ile dünyaca ünlü gerilim ve bilim kurgu yazarı Dean Koontz’a ait kitapların ve çeşitli türlerde DVD ve VCD’lerin bulunduğu koleksiyonu, üniversitemiz kütüphane kullanıcılarının yararlanması için paylaşan ABUŞOĞLU, duygularını şu şekilde ifade etti:

“Bütçe sıkıntısı yaşanılan bu dönemde, kültüre ve öğrenmeye desteğin her zamankinden daha fazla olması gerekmektedir. Ömrüm boyumca ilgimi çeken çeşitli konuları, araştırmayı ve biriktirmeyi sevmişimdir. Çocukken ailecek bir film izlediğimizde ya da tarihi bir yeri gezdiğimizde konusu hakkında kitapları, ansiklopedileri ve ilgili başka filmleri araştırıp tartışırdık. Yaşım ilerledikçe merak ettiklerimi bulma ve biriktirme bende koleksiyon hobisine dönüştü. Harçlıklarımı biriktirip semt semt gezip kitapçı, sahaf, hobi ve eğlence dükkanlarını vb. keşfedip aradığım kitapları, müzikleri, filmleri alıp biriktirmeye başladım. Koleksiyonum genişledikçe arşivlemem gerekti. Yıllar geçtikçe yapabilirliklerim ve imkanlarım da arttı. Önce yurt içinden daha sonra da yurt dışından koleksiyonum için alışveriş yaptım. Keyif aldığım bu hobilerin hiç planlanmamış olduğum pek çok artısının hayatıma etki ettiğini gördüm. Devamlı araştırma ve keşifler yaptığım için hayal gücüm genişlerken çözüme yönelik düşünmeme yardımcı oldu. Ayrıca yabancı dilimin gelişmesinde en büyük etken oldular. Kolejde ısınamadığım yabancı dili hobilerim sayesinde öğrendim. Üniversite hazırlığı bile atladım. Özetle hem karakterimin gelişiminde hem de şu anki işim olan Uzmanlığa giden yolda hobilerim bana yardımcı oldu diyebilirim. Ve bana bu kadar fayda sağlayan bu değerli kaynakların bir kısmını olsun üniversitemiz öğrencileriyle ve personeliyle paylaşmak istedim. Edindiğim okuma aşkını, araştırma sevincini, bir nebze olsun bulaştırabilme umuduyla bu bağışı yaptım” dedi.

Sinop Üniversitesi Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı olarak Merkez Kütüphanemize yaptığı katkıdan dolayı Uzman Altuğ ABUŞOĞLU'na teşekkür ediyoruz.