Ebsco Discovery Services (EDS) ve Ebsco AtoZ Abonelik İptali, Elektronik Kaynak Temini

Kütüphane web anasayfasında 'Tüm Veritabanları' sekmesinde araştırmacıların kullanımda olan tüm elektronik bilgi kaynaklarımızı tek bir dizinde ve sunucuda toplayıp tek bir ara yüzden tarama imkanı veren Ebsco Discovery Services (EDS) ve tam metin elektronik dergi katalogu olan Ebsco AtoZ akademik tarama motorlarının kullanımı 31 Mayıs 2017'de sona erecek ve 2017 Yılı bütçe yetersizliği nedeniyle aboneliği yenilenemeyecektir.

http://kutuphane.sinop.edu.tr/veritabanlari.aspx web adresli Veritabanları sayfasında, TÜBİTAK ULAKBİM EKUAL kapsamındaki veritabanları EKUAL logosuyla, satınalma kapsamında olan veritabanları ise Üniversitemiz logosuyla belirtilmiştir. 1 Haziran 2017'den itibaren sadece EKUAL veritabanlarını kapsayacak biçimde Ebsco Discovery Services (EDS) "EKUAL Keşif" adı altında kullanılmaya devam edecektir. Fakat EKUAL kapsamı dışında kalan, Üniversitemiz logosuyla belirtilen tüm veritabanlarına, sadece Veritabanları sayfasındaki bağlantılardan erişilebilecektir.

Abone olunan elektronik veritabanları kapsamı dışında, erişim sağlanamayan elektronik belge, makale, e-dergi, e-kitap vb. bilgi kaynakları, Danışma Hizmetleri Sorumlusu Uzman Altuğ ABUŞOĞLU (e-posta altuga@sinop.edu.tr / dahili telefon 4706) tarafından temin edilmeye çalışılacaktır.