Ayancık'ta "Kütüphane Oryantasyonu ve Veritabanı Kullanımı ve Tanıtımı" programları düzenlendi
2017-2018 Eğitim-Öğretim Yılı’nın başlamasıyla, Üniversitemizin ön lisans ve lisans programlarının 1. Sınıf öğrencilerine yönelik düzenlenen "Kütüphane Oryantasyon Eğitimleri", Ayancık Meslek Yüksekokulu Şehit Ömer Can AÇIKGÖZ Konferans Salonu'nda, Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanı Osman KIZILASLAN, Ayancık Meslek Yüksekokulu Müdür Yardımcısı Öğr. Gör. Hasan AKSOY, Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı Şube Müdürü Nilüfer ÖZER ile akademik personelin ve öğrencilerin katılımıyla yapıldı. Uzman Altuğ ABUŞOĞLU tarafından sunulan programın ilk oturumunda öğrencilere yönelik olarak; kütüphane web sayfası,  e-tez, e-dergi ve e-kitaplara elektronik erişim ve kütüphane kullanımı hakkında diğer bilgiler anlatıldı.

Daha sonra Ayancık Meslek Yüksekokulu Toplantı Salonu'nda Uzman Altuğ ABUŞOĞLU tarafından sunulan programın ikinci oturumunda Akademik Personele yönelik olarak; kütüphane web sayfası, Google Akademik, DergiPark Akademik, Ulusal Tez Merkezi, Elektronik Veritabanlarımızın kullanımı gibi dijital platformlar ve  kütüphaneden basılı veya elektronik olarak kaynak temin, talep gibi konularda bilgi verildi.

Ziyarette ayrıca Daire Başkanlığımız tarafından satın alımı yapılmış ve teknik işlemleri tamamlanmış olup kütüphane raflarında kullanıma sunulabilecek durumuna gelen kitaplar, yakın zamanda açılışı yapılması planlanan Ayancık Meslek Yüksekokulu Kütüphanesi'ne teslim edildi.

Müdür Yardımcısı Öğr. Gör. Hasan AKSOY'a, Yüksekokul Sekreteri Umut EKREN'e ve Meslek Yüksekokulu Akademik ve İdari Personeli'ne yardım ve ilgilerinden dolayı teşekkür ederiz.