Ulusal Açık Erişim Çalıştayı
Ülkemizde üretilen bilimsel yayınlar ile araştırma verilerinin, kurumsal dijital arşivler aracılığı ile erişime açılması ve bunun için gerekli politika, strateji, mevzuat ve açık erişim alt yapısını tartışmak amacıyla Yükseköğretim Kurulu Başkanlığının (YÖK) ev sahipliğinde 3. Ulusal Açık Erişim Çalıştayı, 20-21 Ekim 2014 tarihlerinde gerçekleştirilmiştir.

Yurt içinden ve yurt dışından uzmanların ve davetli konuşmacıların katıldığı toplantıda, açık erişim konusu farklı bakış açıları ile ele alınarak, bu konudaki sorunlar ve yeni gelişmeler tartışılmıştır.

Daire Başkanımız Nazmiye ERDEM ve Kütüphaneci arkadaşımız Müslüm YURTSEVEN'in de katıldıkları Çalıştay da, Müslüm YURTSEVEN "İyi Uygulamalar : Sinop Üniversitesi" başlıklı sunumunu katılımcılarla paylaşmıştır.