Sinop Üniversitesi e-Kaynakları ve Google Scholar Entegrasyonu

Abonesi olduğumuz tüm veritabanları, toplu tarama sistemi EBSCO EDS aracılığıyla Google Scholar'a (Akademik) entegre edilmiş bulunmaktadır. Böylece Google Scholar üzerinde yaptığınız taramalarda eriştiğiniz sonuçlardan hangilerinin Sinop Üniversitesi tarafından sağlandığını görebilecek ve yanındaki E-resources@Sinop linkini izleyerek bu verilere ulaşabileceksiniz. Söz konusu uygulama için kişisel bilgisayarlarınızda bir kereye mahsus aşağıda görüntülü olarak da anlatılan işlemi yapmanız yeterli olacaktır.

Google Scholar (Akademik) (scholar.google.com.tr) -> AYARLAR -> KÜTÜPHANE BAĞLANTILARI -> İlgili kutucuğa "Sinop" yazıp aratınız. -> Sinop University / Kutuphane  -   E-resources@Sinop'u
işaretleyiniz ve KAYDET butonuna basınız.