Meslek Yüksekokulu - Veritabanları Tanıtım ve Kullanım Sunumu

Meslek Yüksekokulu Akademik Personeline, Merkez Kütüphane elektronik kaynakları, veritabanları tanıtım ve kullanımı hakkında, Uzman Altuğ ABUŞOĞLU tarafından sunum yapıldı.

Sunumda, Üniversitemizin tüm yerleşkelerinden erişimi sağlanan 24 elektronik veritabanı hakkında bilgi verildi. Üniversite yerleşkeleri dışından erişimin (Kampüs dışı erişim) nasıl yapılacağı ve Akademik Personelin branşları doğrultusunda, daha fazla yararlanabilecekleri veritabanlarının kullanımı ve püf noktaları anlatıldı.

iThenticate (intihal tespit veritabanı) , Scopus ve Web of Science veritabanları oldukça ilgi gördü.