Türkiye Bilimler Akademisi (TÜBA) Türkçe Bilim Terimleri Sözlüğü Projesi

Türkiye Bilimler Akademisi (TÜBA), bilimsel çalışmalarda, iletişimde, eğitim ve öğretimde Türkçenin kullanımının geliştirilmesi amacıyla, 2002 yılında TÜBA-Türkçe Bilim Terimleri Sözlüğü Projesi ni başlatmıştır. Sosyal Bilimler Terimleri Sözlüğü, Doğa Bilimleri Sözlüğü, Mühendislik Terimleri Sözlüğü ve Tıp Terimleri Sözlüğü'nü içeren proje kapsamında Sosyal Bilimler Terimleri Sözlüğü yayımlanmıştır.

22 alt alana ait yaklaşık 30.000 terimi içeren ve 2006'dan beri yaklaşık 200 uzmanın katkısıyla hazırlanan TÜBA-Mühendislik Terimleri Sözlüğü http://www.tubaterim.gov.tr/ adresinde tüm kamuoyunun kullanıma açılmıştır. Tüm bilim insanlarının ve kullanıcılarının öneri ve katkılarının desteğiyle geliştirilip güncellenecek sözlüğün 2016 yılında da basımının yapılması planlanmaktadır. Yoğun bir çalışmanın ürünü olan sözlüğün, Türkçe terim birliğine varılmasında önemli bir katkı sağlayacağı ve Türkçe bilim ve teknoloji yazınında bir başvuru kaynağı olacağı düşünülmektedir.