52.Kütüphane Haftası Kutlamaları

“52.Kütüphane Haftası” etkinlikleri Üniversitemiz Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ve İl Kültür Turizm Müdürlüğü’nün Atatürk Anıtı’na çelenk sunmasıyla başladı.

Çelenk sunma törenine, Üniversitemiz Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanı Nazmiye ERDEM, Sinop Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Kazım AÇIKBAŞ, İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat TÜRKKAN, Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı Şube Müdürleri Nilüfer ÖZER ve Naci BİTON, Üniversitemiz Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı Personeli, Kültür Turizm Müdürlüğü ile İl Halk Kütüphanesi Personeli katıldı.

Çelenk sunma töreninin ardından heyet, Sinop Vali Yardımcısı Ekrem YAMAN’a nezaket ziyaretinde bulundu. Daha sonra Üniversitemiz Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanı Nazmiye Erdem ve beraberindeki heyet, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Nihat DALGIN’ı makamında ziyaret ettiler. Ziyaret sonunda Daire Başkanı Nazmiye ERDEM Rektörümüz Prof. Dr. Nihat DALGIN’a günün anısına çiçek verdi.

Facebook, Twitter ve Instagram'da  “#benimicinkutuphane” Yaz, Düşünceni Paylaş

Üniversitemiz Eğitim Fakültesi’nde, Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı tarafından açılan stant öğrencilerden büyük ilgi gördü. Bir hafta boyunca çeşitli noktalarda kitapseverlerle ve öğrencilerimizle buluşacaklarını ifade eden Üniversitemiz Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanı Nazmiye ERDEM; “ 52. Kütüphane Haftasına özel hazırladığımız #benimicinkutuphane teması ile bir hafta boyunca Sinop ve ilçelerimizde çeşitli etkinliklerle farkındalık oluşturmayı ve sesimizi duyurmayı hedefliyoruz. Etkinliğimizin ilk gününde öğrencilerimizin gösterdiği ilgi bizi çok mutlu etti” dedi. Kurulan platform önünde Kütüphane Personelimiz ve öğrencilerimiz ellerinde çeşitli kelimelerin yer aldığı dövizlerle hatıra fotoğrafları çektirdiler. Sosyal medya adreslerinde #benimicinkutuphane adıyla paylaşımda bulundular.

Koridor Kütüphanesi’ne Kitap Bağışı Yapıldı

Son olarak 50. Kütüphane Haftası Anısına Sinop Atatürk Devlet Hastanesi’nde kurulan Koridor Kütüphanesi’ne, Üniversitemiz Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ve Sinop Dr. Rıza Nur İl Halk Kütüphanesi tarafından kitap bağışında bulunuldu.