“52.Kütüphane Haftası” etkinlikleri kapsamında Üniversitemiz Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile Kültür ve Turizm Kulübü tarafından “Tarihçi Gözüyle Kütüphane” başlıklı konferans ve “Bir Soylu Eylem Olarak Okumak ve Doğumunun 100. Yılında Cemil MERİÇ’i Anma ve Anlama” konulu panel düzenlendi.

Üniversitemiz Bilimsel ve Teknolojik Araştırmalar Uygulama ve Araştırma Merkezi’nde (SÜBİTAM) gerçekleştirilen konferansa Rektörümüz Prof. Dr. Nihat DALGIN, Türkiye Yazarlar Birliği İstanbul Şubesi Başkanı Mahmut BIYIKLI, Gazeteci-Yazar Anadolu Ajansı Kültür Müdürü Bünyamin YILMAZ, Şair Yazar Hüseyin AKIN, Yazar Fatma Gülşen KOÇAK, Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet ÖZER, Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürü Doç. Dr. Muhammet KUZUBAŞ, Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanı Nazmiye ERDEM, Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanı Hümmet DURAN, Rıza Nur Halk Kütüphanesi Müdürü Semra YALÇIN, Gençlik Merkezi Müdürü Cengiz KESKİN, Su Ürünleri Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Hasan H. SATILMIŞ, Siyasi Parti Temsilcileri, Üniversitemiz Akademik ve İdari Personeli, öğrencilerimiz ve Sinop Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri katıldı.

Programın ilk oturumunda Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Zekiye TUNÇ, “Tarihçi Gözüyle Kütüphane” konulu konferans verdi.

“Cemil MERİÇ Anlatıldı”

Programın ikinci oturumunda ise Yazar Fatma Gülşen KOÇAK’ın moderatörlüğünde, Türkiye Yazarlar Birliği İstanbul Şubesi Başkanı Mahmut BIYIKLI, Gazeteci-Yazar Anadolu Ajansı Kültür Müdürü Bünyamin YILMAZ, Şair Yazar Hüseyin AKIN, “Bir Soylu Eylem Olarak Okumak ve Doğumunun 100. Yılında Cemil MERİÇ’i Anma ve Anlama” konulu panelde öğrencilerimiz ile keyifli bir söyleşi gerçekleştirdiler.

Cemil MERİÇ’in hayatından örneklerin verildiği Panelde, MERİÇ'in Türk edebiyatından Hint edebiyatına, Doğu medeniyetinden Batı medeniyetine, kültürden irfana, dilden edebiyata, sosyolojiden felsefeye ve daha birçok konuda güçlü yazılarının bulunduğu ifade edildi. Panel soru-cevap şeklinde devam ederken, panelistler tarafından öğrencilerimize çeşitli hediyeler verildi.

Program panelistlere hediyelerin verilmesinin ardından son buldu.