52. Kütüphane Haftası Üniversitemiz, İlimiz ve İlçelerimizde Etkinliklerle Kutlandı

“52. Kütüphane Haftası” Üniversitemiz, ilimiz ve ilçelerimizde düzenlenen panel, söyleşi, röportaj ve okumayı teşvik eden programlarla kutlandı.

Eğitim Fakültesi, Gerze Meslek Yüksekokulu, Boyabat İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Ayancık Meslek Yüksekokulu, Fen Edebiyat Fakültesi'nde açılan stant öğrencilerimizle buluştu. “52. Kütüphane Haftası” için #benimicinkutuphane temalı hazırlanan stantta öğrencilerimiz dövizlerle fotoğraf çektirerek sosyal medyada facebook, twitter ve instagramda #benimicinkutuphane etiketiyle kütüphane ile ilgili düşüncelerini paylaştılar. Stantımızda, öğrencilerimiz dışında röportajlarla Rektörümüz Prof. Dr. Nihat DALGIN, Türkiye Yazarlar Birliği İstanbul Şubesi Başkanı Mahmut BIYIKLI, Gazeteci-Yazar Anadolu Ajansı Kültür Müdürü Bünyamin YILMAZ, Şair Yazar Hüseyin AKIN, Yazar Fatma Gülşen KOÇAK da görüşlerini bildirdi.

Etkinlikler kapsamında Gerze Meslek Yüksekokulu Radyo ve Tv stüdyolarında Daire Başkanlığımız personeli ile canlı yayında söyleşi gerçekleştirildi.

Üniversitemiz Bilimsel ve Teknolojik Araştırmalar Uygulama ve Araştırma Merkezi (SÜBİTAM) Konferans Salonu'nda Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Zekiye TUNÇ, “Tarihçi Gözüyle Kütüphane” konulu konferans verdi. Konferans bitiminde Yazar Fatma Gülşen KOÇAK’ın moderatörlüğünde, Türkiye Yazarlar Birliği İstanbul Şubesi Başkanı Mahmut BIYIKLI, Gazeteci-Yazar Anadolu Ajansı Kültür Müdürü Bünyamin YILMAZ, Şair Yazar Hüseyin AKIN, “Bir Soylu Eylem Olarak Okumak ve Doğumunun 100. Yılında Cemil MERİÇ’i Anma ve Anlama” konulu panelde öğrencilerimiz ile keyifli bir söyleşi gerçekleştirdiler.

Sinop Atatürk Devlet Hastanesi’nde 50. Kütüphane Haftası'nda kurulan Koridor Kütüphanesi’ne, geçen yıl olduğu gibi bu yıl da Sinop Dr. Rıza Nur İl Halk Kütüphanesi ile birlikte Daire Başkanlığımız tarafından  kitap bağışında bulunuldu.

Etkinliklerin son gününde Sinop Valiliği önünde kurulan stantta öğrencilerle ve Sinoplularla röportajlar gerçekleştirildi. Okumayı teşvik eden, İlimize dair genel kültür sorularının yer aldığı yarışmamıza katılıp, doğru cevap verenlere, Sinop Üniversitesi logolu kupalar ve kitap ayraçları hediye edildi.  Sinopluların yoğun ilgi gösterdiği standımıza, Sinop Valisi Sayın Dr. Yasemin Özata ÇETİNKAYA ve Sinop Gazi İlkokulu öğrencileri de renk kattılar.

Son olarak Sinop Çocuk Evleri Sitesi ziyareti ile 52. Kütüphane Haftası Etkinlik ve Programımız sona erdi.

-->