Korsan Yayınlar ve Kitapların Fotokopiyle Yasadışı Çoğaltılması
Fikir ve sanat eserlerini meydana getiren eser sahipleri ile bu eserleri icra eden veya yorumlayan icracı sanatçıların, seslerin ilk tespitini yapan fonogram yapımcıları ile filmlerin ilk tespitini gerçekleştiren yapımcıların ve radyo-televizyon kuruluşlarının ürünleri üzerindeki manevi ve mali haklarını belirlemek, korumak, bu ürünlerden yararlanma şartlarını düzenlemek, öngörülen esas ve usullere aykırı yararlanma halinde yaptırımları tespit etmektir amacıyla 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu ve  çeşitli meslek birliklerinin, (YÖK) Yükseköğretim Kurulu'na ve tüm Devlet/Vakıf Üniversitelerine daha önceki yıllarda ve son olarak 20.09.2016 Tarihli göndermiş olduğu resmi yazılar kapsamlarında Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı bünyesinde faaliyet gösteren Fotokopi Odası'nda her türlü materyalin fotokopi yada farklı yöntemlemlerle yasadışı çoğaltılması yapılmamaktadır.

5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu
(YAYBİR) Yayıncılar Telif Hakları ve Lisanslama Meslek Birliği'nin 20.09.2016 tarih ve 461 sayılı yazısı